Whatsapp

West-Friesland

Uitzicht op homo-ontmoetingsplaats maakt gezin uit Benningbroek wanhopig

21 maart 2019, 15.11 uur

Kim Duin-Oosterman woont met haar gezin aan de stationsbuurt in Benningbroek en dacht daar haar droomhuis te hebben gevonden. Totdat ze begin februari te maken krijgen met vrijpartijen van mannen achter hun woning.

"Er komen allemaal mannen bij elkaar en die zijn elkaar aan het afwerken. Mijn kinderen zien het vanuit hun slaapkamer", aldus Kim die een half jaar gelden de woning kocht. Dag en nacht ontmoeten homoseksuele mannen elkaar ter hoogte van Texaco Broerdijk, achter de geluidsmuur aan de A7 bij Benningbroek.

Niet uit te leggen
Het probleem speelt al sinds eind februari en de klachten lopen op. Aan haar twee dochters van zes en negen jaar die in de desbetreffende kamer slapen, valt het niet uit te leggen. "Mijn kinderen vragen dan aan me: Mama, wat doet die meneer nou met zijn hand en waarom zit die ander op zijn knieëen?" De enige oplossing voor het gezin is op de hoede blijven en de gordijnen sluiten. Maar zo willen ze uiteraard niet verder.

Lees ook: Man mishandeld bij homo-ontmoetingsplaats Amsterdam

Extra controle
Oosterman heeft als eerst aangeklopt bij de gemeente Medemblik. Die laat in een reactie weten in gesprek te zijn met de politie erover. Het probleem is bekend en niet alleen iets van de afgelopen tijd. Kim: "Onze buren wonen hier al 36 jaar en het is al 32 jaar aan de gang". Een woordvoerder van de politie laat aan NH Nieuws weten dat er extra controles gaan plaatsvinden en meer gesurveilleerd zal worden.

💬 Whatsapp ons!
Maak jij ook zoiets mee in jouw omgeving? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws
Whatsapp