Ga naar Content
Noord-Holland

Werkloosheid daalt naar laagste punt

21 maart 2019, 10.11 uur · Aangepast 21 maart 2019, 10.23 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

Het werkloosheidspercentage is gedaald naar het laagste niveau sinds 2003 meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de regio Amsterdam daalde de werkloosheid het snelst met 3 procent. Landelijk is dat 2 procent.

Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 13.000 per maand toegenomen. In februari waren er ruim 8,9 miljoen werkenden.

Zo’n 3,4 procent van de beroepsbevolking heeft geen baan. Dat zijn 312.00 mensen die geen betaald werk hebben maar er wel naar zoeken.

De beroepsbevolking, het aantal werklozen en werkenden tezamen, is gegroeid van 8,7 miljoen naar 9,2 miljoen personen. De werklozen maken daar dus een kleiner deel van uit.

Bekijk hier de cijfers over WW-uitkeringen in jouw gemeente in de Metropoolregio Amsterdam:

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper. Het vinden van geschikte werknemers wordt steeds moeilijker  in de regio Amsterdam volgens uitkeringsinstantie UWV.  De meeste vacatures zijn te vinden in bedrijfseconomische en administratieve beroepen. Ook in de transport en logistieke sector zijn werkgevers nog steeds op zoek naar personeel.