Ga naar Content
Noord-Holland

Noord-Holland Kiest: Dit betekent de verkiezingsuitslag voor alle Hete Hangijzers

21 maart 2019, 11.30 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Nu in bijna alle gemeenten de uitslag van de Provinciale Staten vaststaat, is het tijd om de balans op te maken. Hoe is er gestemd in de gemeenten waar er een Heet Hangijzer speelde en wat betekent de verkiezingsuitslag voor die politieke kwestie?

- Alkmaar:
Agrariërs hopen de ganzenoverlast op hun velden in te kunnen dammen met verschillende maatregelen. Lees hier wat de verkiezingsuitslag betekent voor hen.

- 't Gooi:
Bewoners zijn bezorgd over het verdwijnen van buslijnen. Lees hier wat de verkiezingsuitslag betekent voor hen. 

- Haarlem:
In het centrum van de stad ergeren bewoners zich aan de dubbeldekkers die door Haarlem rijden. Lees hier wat de verkiezingsuitslag voor hen betekent.

- Haarlemmermeer / Schiphol:
Bewoners rondom Schiphol willen dat als de luchthaven groeit, dat niet meer gebeurt op de huidige locatie, maar dat de groei zich verplaatst naar een Schiphol in zee. Lees hier wat de verkiezingsuitslag voor hen betekent.

- IJmond
Omwonenden van de N203 eisen dat de 'dodenweg' wordt aangepakt, omdat de weg veel te onveilig zou zijn. Lees hier wat de verkiezingsuitslag voor hen betekent.

- Noordkop en Texel:
Het dossier rondom de Burgervlotbrug is al jaren groeiende en bewoners pleiten dan ook voor een tweede brug. Lees hier wat de verkiezingsuitslag voor hen betekent.

- West-Friesland:
Bewoners rondom de A.C. de Graafweg willen dat de veiligheid van de weg wordt verbeterd én dat het groen rondom het asfalt niet zomaar verdwijnt. Lees hier wat de verkiezingsuitslag voor hen betekent.

- Zaanstreek-Waterland:
De historische Markermeerdijk moet volgens omwonenden verankerd worden en mag niet zo makkelijk vernieuwd worden, zoals de Provincie nu wil. Lees hier wat de verkiezingsuitslag betekent in dit dossier.

☑️ Verkiezingen Provinciale Staten 
Gisteren gingen de Noord-Hollanders naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschappen. Volg hier al het laatste verkiezingsnieuws uit jouw buurt.