Amsterdam

Politie zoekt getuigen van schietpartij Amstelveen waarbij meisje (17) werd geraakt

20 maart 2019, 21.02 uur · Aangepast 21 maart 2019, 13.42 uur

Bureau NH

AMSTELVEEN - De politie is op zoek naar de verdachten die op 16 maart aan De Grote Wielen in Amstelveen een vader (55) en een dochter (17) hebben neergeschoten. De twee raakten lichtgewond. De 55-jarige man is een bekende van de politie.

Het gezin stapten net uit de auto op de parkeerplaats voor hun huis, toen er twee mannen met vuurwapens op hun afliepen en gericht begonnen te schieten. De man wordt in zijn been geraakt en een andere kogel schampt zijn dochter. 

Explosieven
Een gedeelte van de straat werd afgezet. Volgens de politie waren er mogelijk explosieven achtergelaten. Dat bleek uiteindelijk loos alarm. 

Lees ook: UPDATE: vader en dochter neergeschoten in Amstelveen, verdachten voortvluchtig

Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn daar inmiddels weer ontslagen. Voor hun eigen veiligheid en voor die van de buurt verblijft het gezin op een ander adres. 

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten van de schietpartij. Wat er bekend is, is dat de mannen zijn gevlucht in een zwarte Renault Megane of Captur in de richting van de Asserring. 

Tips?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000.

Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.