West-Friesland

Renolit zegt huur van noodlijdende kunststofverwerker Draka op: rechtszaak dreigt

20 maart 2019, 19.25 uur · Aangepast 21 maart 2019, 15.04 uur · Foto: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

Whatsapp

Goed en slecht nieuws voor kunststofverwerker Draka Polymer. Het bedrijf dat in uitstel van betaling verkeert, heeft een investeerder gevonden die het bedrijf uit de problemen wil helpen. Maar ondertussen heeft buurman en eigenaar van de bedrijfspanden, Renolit, de huur per 1 mei opgezegd. Dat meldt de bewindvoerder aan NH Nieuws.

Het bedrijf dat onder meer folie maakt voor kantoorartikelen verkeert al ruim anderhalve maand in de problemen, waardoor het werk van 150 mensen op de tocht staat. Eerdere gesprekken met investeerders liepen stuk. "We wilden kijken of ze aandelen wilden kopen om Draka zo van een nieuwe geldinjectie te voorzien, maar dat is niet gelukt. Maar nu is er een nieuwe investeerder die bereid is om een akkoord te financieren", vertelt bewindvoerder Axel de Groot.

Lees ook: Drie investeerders azen op noodlijdende kunststofverwerker Draka Polymer Films

Wie de investeerder is wil hij niet zeggen. Ook is het nog niet zover dat Draka uit de problemen is. "Het moet nog worden voorgelegd aan alle crediteuren. Als de helft plus één voor is, dan kan het ook echt doorgang vinden. Maar we zijn positief", aldus de bewindvoerder.

Lees ook: Nog geen witte rook voor kunststofverwerker Draka: 'Zijn niet bezig met faillissement'

Toch zijn er ook grote problemen. Want buurman, en eigenaar van de bedrijfsgebouwen, Renolit heeft per 1 mei de huur opgezegd, waardoor Draka zou moeten stoppen met hun werk. "We zijn onaangenaam verrast door de actie van Renolit. Juist omdat we goede gesprekken met elkaar voerden en omdat we door wekelijkse vooruitbetalingen ervoor zorgen dat de schulden niet verder oplopen", legt de Groot uit.

Rechtszaak in de maak
Volgens de bewindvoerder grijpt Renolit verbouwingsplannen aan om de huur op te zeggen. "Maar 1 mei is sowieso onmogelijk en volgens ons juridisch ook niet haalbaar. Maar het ziet ernaar uit dat een gang naar de rechter onontkoombaar is."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp