Alkmaar

Inwoners naar mening gevraagd over fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard

20 maart 2019, 19.00 uur · Foto: langedijkenheerhugowaard.nl

Whatsapp

Op de gemeentehuizen van Langedijk en Heerhugowaard wordt hard gewerkt aan de fusie tussen de buurgemeenten, maar nu zijn ook de inwoners aan zet en wordt er de komende weken naar hun mening gevraagd.

Eind vorig jaar besloten de gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard dat de toekomst van de gemeenten samen is. Eerst wordt er per 2020 ambtelijk gefuseerd, twee jaar later volgt een volledige, bestuurlijke fusie.

Lees ook: Verlovingsnieuws: Vanaf 2022 willen Langedijk en Heerhugowaard één gemeente vormen

De inwoners van Heerhugowaard en Langedijk worden de komende weken nadrukkelijk betrokken bij de fusie. Tot 22 april kan iedereen zijn of haar mening geven. Dat kan via een website, of rechtstreeks in een gesprek met een van de burgemeesters. Die gaan de komende weken langs bij diverse buurthuizen en wijkcentra.

Er zijn aparte bijeenkomsten voor inwoners, ondernemers en verenigingen en stichtingen. Op de website staan alle data van de bezoeken van de burgemeesters, wethouders en raadsleden. Ook ontvangen alle inwoners thuis het fusiemagazine 'Langedijk en Heerhugowaard gaan samen!', meldt mediapartner Heerhugowaard Centraal.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp