Ga naar Content

Adviseur over A8 Zaandam: "Doortrekken snelweg naar de A9 is onnodig"

Al 50 jaar wordt er gesproken over het doortrekken van de snelweg A8 naar de A9. Nog steeds staat het op de politieke agenda. Zaankanter David Sluis, ecoloog en adviseur van de werkgroep A8-Coenbrug, ziet niets in de laatste plannen die volgens hem niets oplossen en alleen nog meer verkeer trekt.

Op de hoogste etage van de flat Wijde Blik langs de A8 in Zaandam strijkt David met een vinger langs het kozijn. Pikzwart is de vinger en niet omdat er lang niet meer is schoongemaakt. "Van het fijnstof van het voorbijrazende verkeer van de A8", zegt David. 

Een onderzoek onder bewoners langs de A8 heeft uitgewezen dat meer dan de helft klachten heeft over geluidshinder en fijnstof. David zegt dat de geluidswal bij de flat nauwelijks bescherming biedt. Het enige dat volgens hem kan helpen is een 80-kilometerzone zoals op de ring West in Amsterdam.

Verspilling van geld 
Het doortrekken van de A8 is volgens David verspilling van geld, omdat de huidige A8 bij Zaandam totaal niet berekend is op nog meer verkeer. "Het is in feite geen snelweg maar een oude provinciale weg", aldus David.

Hij verwacht dan ook niet dat de verbindingsweg van de A8 naar de A9 doorgaat. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: