Ga naar Content
Schiphol

Velserbroek opgeschrikt door zeer laagvliegende Boeing

20 maart 2019, 15.22 uur · Aangepast 20 maart 2019, 17.08 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

Velserbroek is vanochtend in alle vroegte het bed uitgejaagd door een laagvliegend vliegtuig. Dat ging gepaard met zo'n hels kabaal dat sommige inwoners zeggen "met ingehouden adem te wachten totdat de klap kwam".

Tientallen Velserbroekers klagen op Twitter en Facebook over de 'herrie'. "Opgeschrikt door een voertuig dat met zeer veel geluid en veel te laag overkwam", schrijft Sonja Rowoud-Klink op Twitter. "Het leek wel of die op de huizen zou storten."

Lees ook: Hulpdiensten op Schiphol voor noodoproep vliegtuig uit Berlijn met technisch mankement

Het ging om een cargovliegtuig dat vanuit China kwam. Het toestel, een Boeing 777, vloog iets voor half zes 's ochtends over Velserbroek. Daarbij produceerde het vliegtuig volgens diverse bronnen een vreemd geluid. "Als het schurende geluid van metaal op metaal."

Schiphol schrijft op Twitter geen bijzondere meldingen te hebben gehad. Volgens Loek Houtepen van de Luchtverkeersleiding Nederland moest het vliegtuig een doorstart maken. "Hierbij wordt de landing van het vliegtuig afgebroken. Dat kan verschillende redenen hebben, zoals bijvoorbeeld bijzondere weersomstandigheden, technische omstandigheden of een bezette landingsbaan." 

Afwijkende route
"Het vliegtuig vliegt dan afwijkende route en mogelijk over een plek of een hoogte die iemand niet direct zou verwachten. Een doorstart komt regelmatig voor, ongeveer 350 keer per jaar, en is een standaard procedure."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!