Ga naar Content
Verkiezingen

Ook op Texel wordt er volop gestemd: "Ophouden met knutselen aan de natuur"

20 maart 2019, 11.54 uur · Aangepast 20 maart 2019, 12.09 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Ook op Texel wordt er vandaag volop gestemd. Op het eiland staan elf stemlokalen, en de stemmers in het dorpje Oudeschild zijn er stellig over: zij stemmen vandaag voor Texel, en niet voor landelijke thema's.

De opkomst is vandaag minder groot dan bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer, maar een lid van het stembureau is tevreden: "De opkomst is iets minder, maar het loopt gelukkig wel door". 

Tekst gaat door onder de video

190320N_0001_STEMMEN_OUDESCHILD - NH Nieuws

Natuur
Natuur is een belangrijk thema voor veel Texelaren. "We moeten niet te ver gaan met de natuur. We hebben heel veel natuur hier maar nu is het zat genoeg", vertelt één van de stemmers bij het bureau. 

Een ander vindt het juist belangrijk dat natuur een belangrijk thema blijft. Hij noemt 'behoud van open ruimte en natuur' als belangrijkste thema. 

Echt Texel
Texelaren willen toch vooral iemand die begrijpt hoe het is om op Texel te wonen. Ze stemmen graag voor mensen die van het eiland komen. "Texel moet Texel blijven", vat een bewoonster samen.

☑️ Verkiezingen Provinciale Staten 
Op woensdag 20 maart mogen Noord-Hollanders weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschappen. Volg hier al het laatste verkiezingsnieuws uit jouw buurt.