Ga naar Content
West-Friesland

Onfortuinlijke Wally de wallaby toch niet verlamd: "We geven hem fysiotherapie"

20 maart 2019, 10.59 uur · Aangepast 20 maart 2019, 13.26 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto:

Het leven is niet vriendelijk geweest voor de onfortuinlijke Wally de wallaby. De inwoner van het Sprookjeswonderland in Enkhuizen is al gedeeltelijk blind, raakte op oudejaarsavond ook nog eens gedeeltelijk verlamd, toen hij schrok van vuurwerk en tegen een boom of hek aan knalde. Het leek even alsof Wally nooit meer zou kunnen staan, waarschijnlijk zelfs een spuitje zou krijgen, maar niets blijkt gelukkig minder waar.

Volgens zijn verzorger Joël Slootjes gaat het een stuk beter met Wally. "Hij krijgt steeds meer functie en kracht terug in zijn achterpoten." Slootjes neemt het buideldiertje nog steeds iedere avond mee naar huis. "Op die manier kan hij de extra zorg en aandacht krijgen die hij nodig heeft nu."

Lees ook: Wally de Wallaby raakt verlamd door vuurwerk tijdens jaarwisseling

Het vuurwerk zou veel te dichtbij hem zijn afgestoken. Slootjes zei eerder dat jongeren mogelijk expres vuurwerk naar de dieren hadden gegooid.

'We geven hem fysiotherapie'
De kinderboerderij van het Sprookjesbos is nog altijd actief met het herstel van de Wallaby. "Hij gaat nu regelmatig in een warm water bad en we geven hem een soort van fysiotherapie door zijn pootjes te bewegen. Zo blijft alles soepel. Hij kan inmiddels zelf zijn pootjes bewegen en zichzelf van zijn ene kant op de andere kant draaien. Hij kan zijn pootjes weer onder z'n lichaam krijgen en zich dan vooruit duwen."

Wally gaat elke dag naar zijn vrienden en daar verblijft hij overdag. Want volgens Joël wordt hij op het veld gestimuleerd om zelf te bewegen. Toch heeft Wally nog een lange weg te gaan. Joël: "Hij kan er nog niet op staan dus hij is er ook nog lang niet. Maar hij blijft wel verbeteren."

NH nieuws sprak kort na het ongeval al met Joël. Toen zag de toekomst voor Wally er nog een stuk bleker uit:

Wally de Wallaby is verlamd sinds oud en nieuw - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij ook een bijzonder bericht over een (huis)dier in jouw regio? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!