Ga naar Content

Johan van Uden uit Heemstede gekroond tot Meesterslager: "Heel trots!"

Johan van Uden heeft er keihard voor gewerkt en daarvoor is hij dan ook beloond. Gisteravond werd hij gekroond tot Meesterslager, de meest prestigieuze titel die een slager kan krijgen.

"Ik ben heel trots", glundert de kersverse Meesterslager na. "Ik sta nu ook in mijn mooie buis, na gisteravond mag ik die dragen. We zijn er heel blij mee!"

Het is een titel die maar voor weinigen is weggelegd, want op dit moment telt ons land vijf Meesterslagers en in Noord-Holland is Van Uden de enige.

Felbegeerde bekroning
Het is ook niet niks, de route die afgelegd moet worden tot de felbegeerde bekroning. "Je hebt in totaal 170 onderdelen", legt hij uit. "Voor elk onderdeel moet je minimaal een 9 halen en als je lager haalt krijg je een 'her', maar je mag er maar één doen."

Dat zorgt ervoor dat hij naast het werk in zijn eigen slagerij ook nog twintig uur in de week extra nodig had om te trainen voor de testonderdelen. "Het was echt alleen maar om vier uur opstaan en tot zeven hier. En dat zeven dagen in de week, want anders ga je het gewoon niet halen."

Zenuwachtig
Het lukte hem niet in één keer, want vorig jaar deed hij ook een poging. Toen faalde hij op zijn favoriete onderdeel: het uitbenen van vlees. "Toen was ik helemaal zenuwachtig", geeft hij aan. "Ik kon er helemaal niks meer van!"

Bij zijn klanten is het nieuws ook al bekend en hij ontvangt daarom de nodige felicitaties. "Het vlees is echt heerlijk", vertelt een klant. "Het verbaast mij dat ze de titel nog niet hadden." Dat is nu dus wel het geval en apetrots laat de enige Noord-Hollandse Meesterslager zijn oorkonde zien. "In zo'n mooie winkel", begint hij. "Daar hoort ook zo'n mooie oorkonde bij."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: