Sport

Hans de Koning vertrekt bij FC Volendam

19 maart 2019, 15.13 uur · Aangepast 19 maart 2019, 15.53 uur · Foto: Pro Shots/Rob Romer

Whatsapp

Hans de Koning vertrekt na dit seizoen bij FC Volendam. Dat zei de trainer uit Langedijk zojuist tegen NH Sport.

dDe Koning is bezig aan zijn tweede periode bij de FC. Op 1 oktober nam hij het stokje over van Misha Salden die vanwege de tegenvallende resultaten het veld moest ruimen. Salden bleef wel aan als technisch manager. 

"Toen we begonnen, hebben we afgesproken dat we naar elkaar toe niets verplicht waren", zegt De Koning nu over zijn aanstaande vertrek. "Volendam wil naar een andere structuur toe gaan werken, nou, dat is prima."

Play-offs
In de eerste periode van De Koning (2012-2105) liep FC Volendam op een haar na promotie naar de eredivisie mis. Dit seizoen klom de ploeg onder zijn leiding op naar de vijftiende plaats op de ranglijst. De laatste negen wedstrijden zal Volendam nog flink aan de bak moeten om de play-offs te halen. 

Of en waar De Koning zijn trainersloopbaan vervolgt, weet hij nog niet. "Er zijn genoeg clubs vrij, maar er zijn ook vijfhonderd trainers. D'r zal heus wel weer wat komen." De Koning combineert zijn job bij FC Volendam met de trainersfunctie bij de amateurs van ZAP uit Breezand.

Misha Salden laat in een reactie weten niets over de situatie te kunnen zeggen. "Natuurlijk weet ik er wel iets vanaf, maar ik ben niet bij de gesprekken geweest bij de aanstelling van Hans de Koning."

Alex Pastoor
Ook voorzitter Henk Kras is summier in de informatie. "De afspraak met Hans is gemaakt dat hij het tijdelijk zou doen tot 1 juli. Los van het bereiken van de play-offs of niet. Over de opvolging van Hans is nog niks bekend. Eén van de kandidaten zit nu in Oostenrijk (Alex Pastoor, red.). Ja, het klopt dat Wim Jonk ook op dat lijstje staat. We hopen deze week met de verantwoordelijken bij FC Volendam bij elkaar te komen, want we moeten wel verder." 

Lees ook: Pastoor wordt trainer van SCR Altach

Vrijdag speelt FC Volendam thuis tegen SC Cambuur. Uiteraard kun je de wedstrijd live op de radio volgen bij NH Sport. Edward Dekker is de verslaggever. Edwin Keizer doet de analyse. 

Whatsapp