Whatsapp

Gooi

Bewoners Oud-Loosdrechtsedijk ontwerpen eigen straat

19 maart 2019, 15.54 uur

Loosdrechters zijn bezig om een plan te maken voor hun eigen straat. Ze zijn het niet eens met de gemeente, dus gaan ze zelf aan de slag.

De Oud-Loosdrechtsedijk is hoognodig aan vervanging toe. "Het asfalt is versleten en de weg is onveilig", vertelt bewoner Eric Kroese. "Er wonen hier veel kinderen, dus het moet gewoon veiliger."

Lees ook: Loosdrechters mogen met alternatief plan komen voor Oud-Loosdrechtsedijk

De gemeente heeft zelf al een plan gemaakt voor de weg, maar daar is de buurt het niet mee eens. Nu heeft de wethouder gezegd dat ze zelf met een alternatief plan mogen komen. En deze handschoen pakken ze maar al te graag op. 

Een klankbordgroep bestaande uit bewoners van de dijk heeft iedereen om ideeën gevraagd en die zijn ruimschoots binnengekomen. Met een deskundig bureau gaat de groep nu kijken welk ontwerp haalbaar is. "Als wij onze zin krijgen, worden de fietspaden 1.70 meter breed in plaats van 1.30 meter zoals nu in het plan staat. Daarnaast een iets smallere rijweg en in ieder geval één fatsoenlijk trottoir", zegt Kroese. "Wij denken dat dat mogelijk moet zijn."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws
NH Nieuws
Whatsapp