Gooi

Zwaags 'Mooiste meisje' belandt door vriend in verscheurd Libanon

19 maart 2019, 14.15 uur · Door Carina Gutker

AVROTROS
AVROTROS

ZWAAG - De in Zwaag geboren Maaike Hamer (45) is na een enerverend leven in haar huis aan de Loosdrechtse plassen in rustiger vaarwater terechtgekomen. Door de liefde belandde ze in Libanon. Hoewel ze alles had wat haar hartje begeerde, maakte dit haar niet gelukkig, zo vertelde ze gisteren in 'Het Mooiste Meisje van de Klas'.

Hamer stond centraal in het tv-programma. Ze vertelde tegen presentator Jaap Jongbloed haar levensverhaal.

Het begon allemaal toen ze op haar veertiende besloot haar bril te verruilen voor lenzen en d'r haar te blonderen. Ineens kreeg ze alle aandacht en dat beviel de onbezorgde en levenslustige Hamer wel. Terwijl haar klasgenoten in West-Friesland bleven, zocht zij het avontuur op in Parijs. Ze ging er werken als au pair bij diverse gezinnen.

Na een tussenjaar in Nederland miste ze de Franse hoofdstad toch te veel. Hamer ging terug en ontmoette de Libanese Anthony. Door hem vertrok ze jaren later naar zijn thuisland, het door een burgeroorlog verscheurde Libanon. Ze kreeg er alles wat haar hartje begeerde en zat letterlijk met cocktails aan het zwembad, maar toch kon ze niet wennen. "Het voelde als een gouden kooi. Ik kreeg het er echt benauwd van."

Hamer woont inmiddels met haar man en twee kinderen in een huis aan de Loosdrechtse plassen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!