West-Friesland

Dieren gezocht om mee te knuffelen in zorgcentra: "Bewoners leven er zo van op"

19 maart 2019, 13.34 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: Stichting Knuffeldier

Whatsapp

Fons Langemeijer van Stichting Knuffeldier is op zoek naar mensen die langs willen komen met hun huisdier bij zorgcentra in West-Friesland en Heerhugowaard. Volgens de stichting leven de bewoners er ontzettend van op: "Dat is zo mooi om te zien."

"Veel zorgcentra worden bewoond door dementerende ouderen. Het moment dat er dan een hond binnenkomt, zie je dat alle hoofden omhoog gaan en een lach op het gezicht verschijnt", vertelde Fons vanochtend aan NH Radio-dj June Hoogcarspel. June vult Fons aan: "Ja. Het is belangrijk dat deze mensen met dieren in contact komen, want het doet heel veel met ze."

De bewoners kunnen even knuffelen en er is aandacht voor ze. Langemeijer licht toe dat de mensen erdoor uit hun isolement komen en het een positief effect heeft. 

Cavia's en Papegaaien
Stichting Knuffeldier zoekt contact met zorginstellingen en koppelt deze aan vrijwilligers met honden en andere dieren. "Het mogen ook best katten, cavia's of zelfs papegaaien zijn", vertelt Fons. Ondanks dat er al steeds meer vrijwilligers bijkomen, zijn ze er nog lang niet. Fons zoekt vooral vrijwilligers voor Enkhuizen, Hoorn en Heerhugowaard. 

Wil jij je opgeven als vrijwilliger voor Enkhuizen, Hoorn en/of Heerhugowaard? 
Bel ons dan gelijk op 088-8505152. Ook kunt u zich aanmelden via Stichting Knuffeldier via deze link.

Whatsapp