Ga naar Content
Schiphol

Nieuwe parkeertoren Schiphol: 2.500 extra plekken voor auto's

19 maart 2019, 10.50 uur · Aangepast 19 maart 2019, 11.39 uur
Door: · Foto: Schiphol

Reizigers die met de auto naar Schiphol komen hebben vanaf vandaag meer mogelijkheid om hun auto voor langere tijd op de luchthaven te parkeren. Op parkeerterrein P3 'Lang Parkeren' is een nieuwe parkeertoren geopend met zo'n 2.500 plaatsen.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De afgelopen jaren is er veel veranderd op Schiphol voor automobilisten. Zo moest parkeergarage P2 wijken voor de nieuwbouw van een extra terminal en kan er niet meer gratis kort geparkeerd worden in P6 voor het Jan Dellaertplein. Ook is parkeren duurder geworden.

Lees ook: Schiphol mag niet zomaar geld vragen voor kiss & ride

Voor kort parkeren tot een lengte van 48 uur kan er alleen op P1 geparkeerd worden. Een dag parkeren kost daar 37,50 euro. Wordt de 48 uur overschreden, dan betaal je per dag 100 euro extra. Schiphol wil dat automobilisten hun auto voor langere tijd op P3 zetten of gebruik maken van de valet-service.

Lees ook: Opgelet: dikke 'boete' van 100 euro per dag bij te lang parkeren P1 Schiphol

In 2016 werd de eerste parkeertoren op P3 al geopend. Door de snelle groei van passagiers bleek die nieuwbouw al niet voor genoeg plaatsen te zorgen. Met de komst van het nieuwe gebouw zijn er alleen al op P3 in totaal 15.000 parkeerplaatsen.

De eerste parkeergarage van P3 bood al een mooi uitzicht op Schiphol:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.