Ga naar Content
Sport

Marc Overmars bij Ajax tot medio 2024

18 maart 2019, 16.23 uur · Aangepast 18 maart 2019, 16.38 uur
Door: · Foto: EPA/Salvatore Di Nolfi

Marc Overmars blijft langer bij Ajax. De technisch directeur van de Amsterdammers blijft nu tot medio 2024 in de Johan Cruijff ArenA actief. Eerder was er sprake van dat Arsenal Overmars zou willen inlijven.

"Er zijn bij Ajax nog genoeg uitdagingen en ik heb het hier naar mijn zin", laat Overmars optekenen op de site van de club. "We maken stappen met zowel de jeugdopleiding als met het eerste elftal. Sportief gezien willen we nog veel laten zien. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat het prettig werken is met de mensen om mij heen. Daar haal ik plezier en voldoening uit."

Overmars maakt sinds 2012 deel uit van het directieteam van de Amsterdammers. "Wij hebben er als RvC ook vertrouwen in dat de club met hem de komende jaren vervolgstappen kan maken", zegt president-commissaris Leen Meijaard van Ajax. "Voor de continuïteit van de bedrijfsvoering van Ajax is het ook van belang dat op sleutelposities zoals deze duidelijkheid is over de toekomst. Kortom: we zijn blij dat Marc Overmars zich voor een langere periode aan Ajax wil verbinden."

Overmars gaat vermoedelijk een drukke transferzomer tegemoet. Veel spelers van Ajax staan vanwege de goede prestaties in de Champions League in de belangstelling van buitenlandse clubs. Ajax bereikte in januari met FC Barcelona al een akkoord over een transfer van middenvelder Frenkie de Jong komende zomer.