Ga naar Content

Chef-kok Marine scoort hit met online kookcursus: "Van hoog tot laag, iedereen eet het"

De afgelopen weken liet chef-kok Bas van Rijen van de Koninklijke Marine in acht filmpjes zien hoe je een Indonesische rijsttafel kan bereiden. De online kookcursus is enorm aangeslagen: de filmpjes zijn al tienduizenden keren bekeken.

Korporaal Van Rijen is normaal gesproken de kok van vice-admiraal Rob Kramer. Koken is zijn passie. Via de filmpjes wil hij die passie delen via de beroemde marinehap. Er is geen marineman- of vrouw die de maaltijd niet kent: "Elke woensdag eten we bij de Marine de Indonesische rijsttafel. Van hoog tot laag, iedereen eet het."

De rijsttafel werd voorheen ook nog op zondag gegeten. "Maar mensen vinden het ook leuk om eens een andere thema-maaltijd te maken." Van Rijen heeft in de video's uitleg gegeven over acht gerechtjes. "Vooral de vleesgerechten zijn wel pittig om te maken. Die vergen vooral veel bereidingstijd."

Uitnodiging
Dat de filmpjes zo'n groot succes zijn, wijt Van Rijen vooral aan de smakelijke gerechten. Hij nodigt zijn Facebook-volgers nu uit om zelf aan de slag te gaan en een foto of video te maken: "Als mensen dat dan weer delen bij ons, dan kan het zomaar zijn dat je een uitnodiging krijgt om met mij samen te komen koken aan boord van een marineschip."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: