Sport

Pastoor wordt trainer van Oostenrijkse SCR Altach

18 maart 2019, 11.47 uur · Aangepast 18 maart 2019, 18.32 uur · Foto: Pro Shots/Thomas Bakker

Whatsapp

Alex Pastoor zet zijn trainersloopbaan voort bij het Oostenrijkse SCR Altach. De 52-jarige inwoner van Groet vertrekt morgen naar de nummer elf van de Oostenrijkse Bundesliga. "Ik wilde graag weer aan het werk en dit past goed."

Pastoor was clubloos sinds hij eind 2017 werd ontslagen bij Sparta. Altach is geen onbekende club voor Pastoor. Hij sloot er in 2001 zijn spelerscarrière af. "Ik heb er toen met mijn gezin een half jaar gewoond en dat is toen heel geod bevallen. Het is een soort oude liefde." Destijds speelde de club in de Regional Liga. Nadien klom Altach op naar het hoogste niveau en haalden de Oostenrijkers tot twee keer toe Europees voetbal. 

De competitie is in Oostenrijk is na aflopen weekend in tweeën gedeeld. Altach moet zorgen dat het geen laatste wordt om niet te degradaren. Eindigt Pastoor met zijn team als eerste in de degradatiegroep dan behoort plaatsing voor Europees voetbal zelfs ook nog tot de mogelijkheden. 

Analist
"We hebben afgesproken dat ik het tot het einde van het seizoen doe, maximaal tot 2 juni. Ondertussen kunnen we aan elkaar snuffelen en kijken of we door willen of niet. Ik heb er zin in." Pastoor was het laatste jaar regelmatig als analist te zien bij FOX Sports, maar miste het veld. "Ja, je vraagt jezelf af wanneer het klaar is. Nou, dat is bij mij nog niet zo."

Pastoor begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van AZ en kwam via AFC'34 en Fenerbahce als assistent bij Heerenveen en Feyenoord terecht. Bij Excelsior werd hij voor het eerst hoofdtrainer in het betaalde voetbal. In 2011 ging hij aan de slag bij NEC. Na één jaar bij Slavia Praag werkte hij voor AZ. Daar werd hij ontslagen na een conflict met de directie. Van 2015 tot zijn ontslag in de december 2017 was hij trainer van Sparta. 

Whatsapp