Ga naar Content
Schiphol

Werknemers Schiphol staken voor beter pensioen

18 maart 2019, 09.30 uur
Door: · Foto: ANP

Op Schiphol wordt vanmiddag actiegevoerd voor het bevriezen van de pensioenleeftijd, meldt vakbond FNV. Beveiligers en werknemers van de passagiers- en bagageafhandeling leggen het werk 66 minuten neer. Schoonmakers staken de hele dag, vanaf middernacht.

De actievoerders vragen om een verbetering van het pensioen. Ze willen onder meer een bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar en het schrappen van een boete voor mensen die eerder stoppen, omdat ze zwaar werk verrichten. Daarnaast moeten pensioenen met de lonen meestijgen, vindt het personeel. Ook zelfstandigen en mensen met een onzeker contract moeten een pensioen kunnen krijgen.

Lees ook: Landelijke staking voor bevriezen pensioenleeftijd voorbij: treindienst wordt opgestart

De werkonderbrekingen in de beveiliging en afhandeling starten om 12.30 uur en duren tot 13.36 uur. Honderden werkers hebben zich actiebereid verklaard. Een deel van de actievoerders vertrekt daarna naar Den Haag voor de demonstratie op het Malieveld. Op Schiphol Plaza (voor de vertrek- en aankomsthallen) komen de actievoerders vanaf 12.30 uur bij elkaar.

Medewerkers van KLM leggen het werk niet neer, maar een deel van hen sluit aan bij het actieprogramma en de demonstratie in Den Haag. FNV gaat ervan uit dat passagiers vluchten niet missen als ze op de door hun luchtvaartmaatschappij voorgeschreven tijd op Schiphol aanwezig zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!