Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

BAS: “Waar blijft het nieuwe dierenasiel voor de regio Alkmaar?”

17 maart 2019, 20.58 uur · Foto: Dierenasiel

De Alkmaarse fractie van BAS is verontrust over het uitblijven van plannen voor de bouw van een nieuw dierenasiel voor regio Alkmaar. De accommodatie aan de Bergerweg is volgens BAS-raadslid Willem Peters "tot op de draad versleten" en voldoet bovendien niet meer aan de huidige eisen.

Er lijkt weinig schot te zitten in de realisatie van een nieuwe opvang. Ook is niet meer duidelijk of de Dierenbescherming Nederland de opvang zal blijven verzorgen. Dat meldt mediapartner Alkmaar Centraal.

In augustus 2017 heeft de BAS-fractie vragen gesteld aan het college van Alkmaar over de voortgang wat betreft een nieuw dierenverblijf. De Dierenbescherming bleek met diverse partijen in overleg over een nieuw centrum op aangekochte grond in gemeente Bergen. Daarna leek de gang eruit.

Lees ook: Dierenasiel luidt de noodklok: 'te veel langzitters en dieren met medische problemen'

Peters stelt dat de huidige opvang aan de Bergerweg af is en niet meer aan de moderne eisen voldoet. "Dit gaat dan vooral over de opvang van honden die agressief gedrag kunnen vertonen. Daarvoor zijn geen aparte ruimtes". Overigens is in juni 2018 nog een derde speelweide gemaakt. Er wordt volgens hem ook al 25 jaar gesproken over nieuwbouw op die locatie.

Lees ook: Het bizarre verhaal van Remy: hoe een gedumpt leeuwtje naar Anna Paulowna kwam

Een nieuwe ontwikkeling is dat ook de dierenopvang via openbare aanbesteding wordt toegewezen. In diverse gemeenten hebben zich concurrenten gemeld, dus is nu onzeker wie de opvang zal gaan verzorgen. Daarbij rijst de vraag of het voor Dierenbescherming NL nog wel nut heeft om een nieuw dierenasiel te bouwen. Willem Peters: "Deze situatie schept onduidelijkheid en we willen graag weten wat de stand van zaken is."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!