Ga naar Content
West-Friesland

Rouw om dood Enkhuizer Siebe Viegers: "Wat is er toch met die jongen gebeurd?"

16 maart 2019, 17.26 uur · Aangepast 16 maart 2019, 19.29 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Verslagenheid en verdriet zijn de overheersende gevoelens in Enkhuizen. De 26-jarige Siebe Viegers, die sinds een maand vermist was, werd gisteren dood aangetroffen in een water aan de Oosterdijk.

De posters met de tekst 'vermist' en de foto van Siebe hangen her en der nog in de stad. Bij een jongerencentrum waar hij werkzaam was is de ochtend na het nieuws al direct een bijeenkomst georganiseerd. De verslagenheid is van ieders gezicht af te lezen. 

Rouw om dood Enkuizense Siebe Viegers: "Wat is er toch met die jongen gebeurd?" - NH Nieuws

Ook in de straten van het centrum weten mensen direct waar het over gaat als we ze aanspreken. "Het leeft heel erg, ja. Enorm. Mensen zijn vier weken op zoek geweest, hij was vier weken vermist. Vier weken zit je in onzekerheid, want wat is er toch met die jongen gebeurd", zegt één van hen. "Heel rot om te zeggen, maar toch wel blij dat 'ie gevonden is nu."

Lees ook: Gevonden lichaam is van vermiste Siebe Viegers

Vandaag is de eerste editie van het muziekfestival Zuiderzeepop in De Nieuwe Doelen. Tijdens dat festival wordt er om 20.00 uur een minuut stilte gehouden.

Lees ook: Enkhuizer (26) spoorloos na cafébezoek met vriend

Siebe verdween in de nacht van 14 op 15 februari. Rond 2.30 uur die nacht verliet hij een kroeg samen met een vriend. Die vriend ging linksaf, hij rechts, waarna hij verdween. De precieze doodsoorzaak is nog niet bekend.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!