Ga naar Content
Amsterdam

UPDATE: vader en dochter neergeschoten in Amstelveen, verdachten voortvluchtig

16 maart 2019, 12.25 uur · Aangepast 16 maart 2019, 18.06 uur
Door: · Foto:

Bij een schietpartij op klaarlichte dag aan De Grote Wielen in Amstelveen zijn vanmiddag twee gewonden gevallen. Het gaat om een vader (55) en dochter (17). Ze werden rond 12.00 uur in een woonwijk onder vuur genomen. Ze zijn lichtgewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De politie gaat uit van twee daders, zij zijn nog voortvluchtig.

Volgens getuigen is er met automatische wapens geschoten. Boven Westwijk hangt op het ogenblik een politiehelikopter. 

Explosief
Een gedeelte van de straat is afgezet. Volgens de politie zijn er mogelijk explosieven achtergelaten. Explosievenexperts van de politie (de TEV) hebben onderzoek gedaan maar geen explosieven gevonden. 

Een RTV Amstelveen-verslaggever is ter plaatse en heeft van een getuige gehoord dat er een vader en dochter zouden zijn beschoten. Een woordvoerster van de politie zei dat de schietpartij 'wel heel gericht lijkt', maar kon nog niet zeggen of het om een mislukte liquidatie gaat. 

Geschokt
Wethouder Ellermeijer reageert geschokt op de schietpartij die plaatsvond in de wijk waar hij woont. "We leven mee met slachtoffers en de mensen in de wijk die het zagen. Complimenten voor snelle aanwezigheid van de politie. Nu moeten we verder onderzoek afwachten."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!