Alkmaar

Van aanranding verdachte scholier Charly T. is terug in Nederland

15 maart 2019, 17.17 uur

NOS
NOS

ALKMAAR - De in Spanje van aanranding verdachte Nederlandse scholier Charly T. is terug in Nederland. Zijn advocate bevestigt berichtgeving daarover in het Noordhollands Dagblad. Ze benadrukt dat de 17-jarige jongen en zijn familie nu vooral behoefte hebben aan rust.

T. zat sinds augustus vorig jaar vast na een beschuldiging van seksueel misbruik van twee Britse meisjes van 12 en 14 jaar. De Spaanse justitie eist vier jaar cel en een jaar ondertoezichtstelling.

Lees ook: Van misbruik verdachte Charly T. (17) vrijgelaten uit Spaanse cel

Dinsdag werd hij wel vrijgelaten uit de jeugdinrichting waar hij gevangen zat. Dat betekent nog niet dat hij wordt vrijgesproken. Het vonnis komt vermoedelijk volgende week 

Hel
De zomervakantie van Charly in Spanje eindigde vorig jaar niet zoals verwacht nadat twee meisjes hem beschuldigden van misbruik. De jongen had op de ochtend van zijn vertrek uit Spanje een afspraak met het tweetal bij het zwembad van het bungalowpark waar zowel hij als de meisjes verbleven. Het drietal dronk die ochtend een fles wodka. Volgens de meisjes zijn daarbij een aantal seksuele handelingen gepleegd tegen hun wil in.

Lees ook: Spaanse OM: Vier jaar cel voor Charly (17) in omstreden zedenzaak

De vader van Charly vertelde eerder aan NH Nieuws dat de stemming vrijpostig was en dat een van de meisjes probeerde de zwembroek van Charly uit te trekken. Er werd volgens de vader op een gewone manier afscheid genomen: "Ze gaven elkaar een kus en een knuffel en hij stapte bij mij in de auto. Er was niks vreemd aan de hand." De meisjes beschuldigden Charly daarna van misbruik, waarna hij werd opgepakt.

Lees ook: Charly (17) al vier maanden in Spaanse cel: "Hij moet daar zo snel mogelijk weg"

Volgens het Spaanse OM gebruikte Charly geweld of intimidatie tijdens het vermeende seksuele misbruik. Dat de twee meisjes onder de zestien jaar zijn weegt in Spanje extra zwaar. Tegen T. is vier jaar gevangenisstraf plus een jaar ondertoezichtstelling geëist.

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws eerder maakte over de zaak: