Gooi

Koninklijke familie steekt handen uit de mouwen voor NLdoet

15 maart 2019, 17.38 uur · Aangepast 15 maart 2019, 19.08 uur

NH Nieuws

HUIZEN - NLdoet trapt af met Koninklijk bezoek aan het instrumentendepot van het Leerorkest in Huizen. Prinses Beatrix, prins Constantijn, prins Bernhard en prinses Annette hielpen bij het repareren en schoonmaken van muziekinstrumenten voor het Leerorkest.

In het kader van NLdoet steken vandaag en morgen 350.000 Nederlanders de handen uit de mouwen voor een goed doel. In Huizen werden ruim 500 instrumenten opgeknapt voor het Leerorkest.

Lees ook: Ondanks staking steken honderden scholieren handen uit mouwen tijdens NLdoet

Het Leerorkest geeft instrumenten in bruikleen aan scholen in wijken waar de mensen wat minder te besteden hebben. "En op die scholen kunnen dan alle kinderen muziek maken in het Leerorkest", legt Alice Ferguson van stichting Leerorkest uit.

De vrijwilligers die vandaag meehelpen komen van een MBO-klas voor nieuwe Nederlanders. De studenten waren niet op de hoogte van de komst van de Koninklijke familie, dus ze schrokken wel een beetje van vele cameraploegen.

Moederlijke uitsraling
Beatrix arriveerde om 10 uur als eerste. Zij had er duidelijk zin in en ging meteen hard aan het werk. Met haar moederlijke uitstraling stelde ze de jongeren snel gerust. MBO-student Rashed zat naast Beatrix te werken en vond het geweldig. "Het is de eerste keer dat ik haar ontmoette. Ze was echt heel lief", vertelt hij tegen NH Nieuws.

Lees ook: Vrijwilligers knappen Pampus op voor NLdoet: "Ik hoop niet dat mijn vriendin dit ziet"

NLdoet wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd door het Oranje Fonds. In het hele land worden ruim 8.000 uiteenlopende activiteiten georganiseerd: van high tea’s voor eenzame ouderen tot het opknappen van buurthuizen.

"We doen dit omdat we op een laagdrempelige manier willen laten zien hoe ontzettend leuk het is om iets voor elkaar te doen, zodat er meer mensen vrijwilligerswet gaan doen", vertelt directeur Peter Douwes tegen NH Nieuws.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!