Ga naar Content
Amsterdam

Vastgoedbedrijf Zadelhoff wil Slotervaartziekenhuis kopen

15 maart 2019, 16.21 uur · Aangepast 15 maart 2019, 16.47 uur
Door: · Foto: ANP

Het Amsterdamse vastgoedbedrijf Zadelhoff wil voor 45 miljoen euro het voormalige Slotervaartziekenhuis in Amsterdam overnemen. Met het bedrag kunnen alle schuldeisers betaald worden en kan het faillissement opgeheven worden. In de nieuwe opzet komt er een medisch zorgcomplex maar is er geen sprake van een doorstart.

Na een grondige renovatie moet het gebouw onderdak bieden aan verschillende zorgaanbieders. In de plannen is ook ruimte gemaakt voor appartementen waardoor de locatie aantrekkelijk moet worden voor het aantrekken van zorgpersoneel. Volgens het Financiële Dagblad spelen de huidige aandeelhouders Loek Winter en Willem de Boer geen rol in de nieuwe opzet.

In de nieuwe opzet kan Zadelhoff niet om Amsterdam heen. De gemeente heeft een voorkeursrecht van koop bedongen en zal daarom toestemming moeten geven. Een woordvoerder van de curatoren van het MC Slotervaart laat weten het ,,een goede zaak'' te vinden als de crediteuren worden afbetaald. ,,De curatoren hebben nog niets gezien van dit akkoord. Zij moeten hierover formeel advies geven aan de rechtbank.'

Het plan is goed nieuws voor de huidige huurders van het pand. 'Met het behouden van een zorgbestemming wordt continuïteit geboden aan de huidige huurders en zorgaanbieders, zoals het Antoni van Leeuwenhoek en Atal Medial," aldus Maarten Feilzer, directeur van Zadelhoff.