Haarlem

Onderwijzers demonstreren ook in Haarlem: 'Onderwijs is top, maar wie volgt ons op?'

15 maart 2019, 16.12 uur · Door Geja Sikma

NH Nieuws / Geja Sikma

HAARLEM - Niet alle onderwijzers togen vandaag naar Den Haag om te demonstreren. Zo'n vijftig juffen en enkele meesters van basisscholen van de Stichting Jong Leren wilden hun geluid in de eigen regio laten horen. Ze verkozen het bordes van het stadhuis van Haarlem om hun spandoeken op te hangen.

De onderwijsstichting Jong Leren heeft 26 scholen in de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Heemstede, Zandvoort en Bloemendaal. Een deel van de stakende leerkrachten van deze basisscholen zijn wel naar Den Haag afgereisd, maar de stichting wil ook het protestgeluid laten horen in de eigen regio. "Ik denk dat het goed is dat dit overal in Nederland, en niet alleen maar in Den Haag, gezien wordt",  vertelt een juf van De Ark uit Nieuw-Vennep. 

Lees ook: Honderden scholen dicht door landelijke lerarenstaking

Meester René Jonker heeft zijn groep 7/8 van De Paradijsvogel in Vogelenzang vandaag thuis laten blijven. Met de megafoon neemt hij het voortouw in de stoet van het Stationsplein naar de Grote Markt in Haarlem.

Lees ook: Stakende leerkrachten schoffelen en snoeien in de speeltuin: "We doen het voor de kinderen"

Met een zwemband om zijn middel wel te verstaan. "Het onderwijs verzuipt en wij proberen zo ons hoofd boven water te houden", verduidelijkt meester René.

Lees ook: Luid protest in Hoogwoud voor lerarenstaking

Op het bordes van het stadhuis spoort hij de juffen en meesters aan om vooral door te gaan met actievoeren om de werkdruk aan te pakken. "Als we nu niets doen zijn de golven die we nu hebben in het onderwijs een tsunami aan problemen die het onderwijs laten verzuipen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!