Alkmaar

3500 koffiepakken gedoneerd aan de voedselbank Alkmaar: "Hier kunnen we het hele jaar mee vooruit"

15 maart 2019, 21.15 uur · Aangepast 15 maart 2019, 21.47 uur

NH Nieuws

ALKMAAR - De klanten van de Voedselbank in Alkmaar kunnen de komende tijd genieten van een lekker kopje koffie. Bij de Voedselbank werd deze week het recordaantal van 3500 koffiepakken gedoneerd.

Het is het resultaat van de kerstactie van de Lions Club Phoenix die in totaal 1.6 miljoen koffiepunten ophaalde. "Hier kunnen we het hele jaar mee vooruit", aldus Jules Emmaneel van de Voedselbank Alkmaar.

Lees ook: Wianda verzamelde 30.000 voetbalplaatjes voor voedselbank-kinderen

 Twee volle pallets met koffie werden deze week naar binnen gereden. Jules Emmaneel, voorzitter van de Voedselbank is er erg blij mee. "Er is veel behoefte aan. We hebben een tijd zonder koffie gezeten maar we zijn voorlopig voorzien. We zijn blij verrast. We dachten dat de voorraad punten wel een keer op zouden zijn maar dat is dus niet het geval. Hopelijk gaan ze dit jaar weer zo'n actie organiseren."

Land van verzamelaars

Het inzamelen van koffiepunten begint voor de Lions Club zo langzamerhand een traditie te worden. Dit jaar zijn de verwachtingen meer dan waar gemaakt.

Lees ook: Voedselbank blij met eten van gesloten Aldi: "Het is een bofweek"

"Nederland is toch een land van verzamelaars", vertelt Ton Steenaert van de Lions Club Phoenix. De inzameldozen die her en der werden neergezet waren goed gevuld. "Mensen kunnen er ook voor kiezen om de punten in te leveren in ruil voor huishoudelijke artikelen. Toch gunnen ze het ons. Dat is erg mooi."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!