Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Vader steekt leraren hart onder de riem tijdens protest in Den Haag: "Het gaat over kinderen"

15 maart 2019, 16.17 uur · Aangepast 15 maart 2019, 16.27 uur

Op het Malieveld in Den Haag hebben ongeveer 40.000 leraren en ouders gedemonstreerd tegen lage salarissen en hoge werkdruk in het onderwijs. Onder hen is Jeroen de Glas uit Zaandam. Hij is een bezorgde vader van naar-school-gaande kinderen, die vandaag de leraren in Den Haag heeft toegesproken.

"We hebben deze leerkrachten namens de ouders in Nederland een hart onder de riem kunnen steken", vertelt De Glas aan NH Nieuws. Zijn kinderen gaan naar school in Zaandam, waar door een lerarentekort de kinderen vier dagen per week les krijgen.

Lees ook: Zij-instromers moeten probleem vierdaagse schoolweek Zaandam oplossen

Hierdoor moesten ouders halsoverkop vrije dagen opnemen. De Glas vertelt zelfs het voorbeeld van een moeder die vanuit Zaandam naar Friesland reed, om haar kinderen bij opa en oma onder te brengen.

Mooie reacties
"Kinderen beginnen zo een leerachterstand op te lopen", aldus Jeroen de Glas. "Dat is echt iets waar ouders wakker van liggen."

Na zijn speech op het Malieveld spreekt de vader van 'mooie reacties van de leerkrachten'. "Ik hoop dat de politiek de portemonnee gaat trekken om kwalitatief goed onderwijs te bieden", zet De Glas zijn doel uiteen. "Het gaat over kinderen: onze toekomst. Die moeten wij goed op kunnen leiden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws