Ga naar Content
Sport

Frenkie de Jong: "Mooie, maar zware loting"

15 maart 2019, 12.59 uur · Aangepast 15 maart 2019, 16.04 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

Frenkie de Jong kijkt uit naar het treffen met Juventus, de volgende tegenstander van Ajax in de Champions League. Hij is onder de indruk van de ploeg: "Juventus is de favoriet."

De Italianen verloren weliswaar de eerste wedstrijd tegen Atlético Madrid (2-0), maar maakten het in eigen huis goed aan de hand van Cristiano Ronaldo (3-0).  

Lees ook: Ajax tegen Juventus in kwartfinale Champions League

"Ze speelden heel goed en heel aanvallend", aldus De Jong. "Juventus heeft heel veel kwaliteit. En Ronaldo haalt net als Lionel Messi zulke hoge cijfers. Dat is echt niet normaal. Toen ik tien was waren zij al de sterren. Nu nog steeds."

Trainer Erik ten Hag denkt dat de confrontatie met Juventus "de grootste uitdaging tot nu toe" is. "Zij zijn de favoriet. Maar ze zullen ook naar Ajax kijken. Hopelijk kunnen we weer zo onbevangen en realistisch spelen." 

Finale tegen Barcelona?
De middenvelder vervolgt: "Ik ben wel blij dat het Barcelona niet is geworden. Vanwege de sentimenten en de kracht van die ploeg." Grappend: "Een finale tegen Barcelona zou natuurlijk wel mooi zijn." 

Favoriet
"Juventus is de favoriet", beseft De Jong. "Maar dat was Real Madrid ook. Juventus zal niet ontevreden zijn met de uitslag van de loting. Maar als zij onze wedstrijden van dit seizoen in de Champions League hebben gezien, dan zullen zij ons niet onderschatten. Alles is mogelijk. Ik vind het ook geen nadeel dat we eerst thuis spelen. Dat is tegen Real ook goed uitgepakt."