Gooi

Stationsplannen Hilversum terug naar de tekentafel en voorlopig niet naar de raad

15 maart 2019, 13.17 uur · Aangepast 15 maart 2019, 16.19 uur · Foto: Gemeente Hilversum

Whatsapp

De Hilversumse wethouder Arno Scheepers brengt het stationsplan 'De 7 Straatjes' niet naar de volgende gemeenteraadsvergadering. Hij gaat opnieuw met het planbureau om tafel om te kijken naar een aantal kritiekpunten.

Dat is de uitkomst van de drukbezochte commissievergadering gisteravond. Maar liefst elf insprekers, voornamelijk uit Hilversum-Oost, pleitten voor rust en meer tijd voordat het plan ter goedkeuring naar de raad gaat. De insprekers willen dat er een onafhankelijk onderzoek, een 'second opinion', komt om te kijken naar de samenhang tussen alle deelplannen (Spoorzone, Kleine Spoorbomen, Stationsplein).

Overleggen
De wethouder kon niet beloven dat dat er komt. Hij heeft wel toegezegd het te overleggen met het college. "Dit verzoek heeft een hele grote relatie met de Spoorzone. Ik twijfel of een dergelijk voorstel in een maand is uitgewerkt. Om het op een zorgvuldige manier aan uw voor te leggen, kost het meer tijd", zo vertelde hij de commissieleden. 

Lees ook: Hilversum-Oost overhandigt manifest aan burgemeester: "Hoop dat hij de wethouders tot de orde roept"

Daarnaast gaat hij opnieuw kijken naar de bouwhoogtes aan de spoorzijde van de Koninginneweg. Een inspreker liet weten bang te zijn dat ze straks vanuit haar huis alleen maar tegen hoge gebouwen aan kijkt. Ook bekijkt de wethouder of er een mooi wandelpad aangelegd kan worden en laat hij de parkeergarage zakken, om zo de visuele verbinding met Hilversum-Oost te behouden. 

Tot slot onderzoekt de wethouder de zevende bouwlaag in de nieuwe gebouwen. In eerste instantie zou er niet hoger dan zes lagen worden gebouwd, maar de wethouder wilde toch een paar gebouwen hoger maken. Daar zijn veel mensen het niet mee eens. 

Al deze aanpassingen zullen financiële gevolgen hebben, dus die gaat de wethouder ook uitrekenen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp