Noordkop & Texel

Man aangehouden na gewapende overval Den Helder

15 maart 2019, 11.46 uur · Aangepast 15 maart 2019, 12.25 uur

Adobe Stock
Adobe Stock

DEN HELDER - De politie heeft gisteravond een 19-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige beroving op de Adriaan de Grootstraat op 22 februari.

Bij de beroving werden een tiener en een man bedreigd met een pistool. Daarbij werd ook twee keer geschoten. De twee slachtoffers, een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard en een 23-jarige man uit Den Helder, zaten die nacht rond 01.45 uur in een geparkeerde auto filmpjes te kijken op hun telefoons.

Lees ook: Man schiet bij beroving van tweetal in Den Helder: politie zoekt daders

Een man tikte op het raam en wilde hen wat vragen. Het tweetal negeerde de man, waarna hij de auto in stapte en op de achterbank ging zitten. Hij haalde vervolgens een pistool tevoorschijn en eiste de bezittingen van de slachtoffers.

Schoten
Nadat de slachtoffers weigerden hun spullen af te staan, sloeg de dader een van hen twee keer op het hoofd met het vuurwapen. Daarna schoot de man op het dashboard van de auto. Vervolgens ontstond een worsteling tussen de Heldenaar en de dader.

Ondertussen opende een andere man het portier aan de kant van de tiener. Hij pakte de jongen bij zijn kraag en gaf hem een harde vuistslag in het gezicht. De twee daders vluchtten vervolgens in de richting van de Cornelis Riekelsstraat. De man met het pistool draaide zich daarbij om en vuurde nog een schot af.

De man zit momenteel vast. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!