Haarlem

Achtergelaten koffer op bordes stadhuis Haarlem was dronkemansactie

15 maart 2019, 10.12 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

HAARLEM - De politie heeft gistermiddag twee Haarlemmers (34 en 49) aangehouden nadat zij hadden opgebiecht dat zij degenen zijn die de lege koffer op het bordes van het stadhuis hebben achtergelaten. Het blijkt te gaan om een dronkemansactie, zo meldt de politie.

De lege koffer zorgde gisterochtend voor consternatie in en om het stadhuis dat sinds september vorig jaar extra beveiligd wordt vanwege dreigementen aan het adres van burgemeester Jos Wienen. Na de vondst van de 'verdachte' koffer werd de Grote Markt in het centrum direct afgezet.

Lees ook: Burgemeester over verdacht pakket Haarlem: "Als het een grap is, is hij erg misplaatst"

Uiteindelijk bleek het te gaan om een lege koffer. Loos alarm dus, maar de schrik zat er meteen goed in. Zo ook bij burgemeester Wienen zelf, die voor de microfoon van NH Radio reageerde: "Ik dacht: 'het is niet goed'. Gelukkig werd het gelijk professioneel opgepakt, en dan ben je vooral nieuwsgierig naar wat er wordt gevonden. Uiteindelijk blijkt dat het gelukkig een leeg pakket was."

Dronken
Het duo dat de koffer op het bordes zegt te hebben achtergelaten, meldde zich gisteren rond 12.15 uur op het politiebureau. Ze zijn aangehouden en verhoord. De mannen hebben verklaard dat zij de koffer op straat gevonden hadden en in aangeschoten toestand op het bordes hadden gezet. "Ze dachten niet na over de grote gevolgen en betuigden direct spijt", zo meldt de politie.

Lees ook: Hotelmedewerker schuilt in koelcel om verdacht pakketje Haarlem: "Kon geen kant op"

De mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten. Er wordt nog gekeken of de geleden schade en de inzet van veiligheidsdiensten kan worden verhaald op de Haarlemmers.

Bekijk hier het item dat NH Nieuws gisteren maakte over de koffer: