Amsterdam

Blauwe Moskee in Amsterdam wil bescherming moskeeën na aanslagen Nieuw-Zeeland

15 maart 2019, 09.54 uur · Foto: Google Streetview

Whatsapp

Bij de Blauwe Moskee in Amsterdam Nieuw-West is verslagen gereageerd op het nieuws van de aanslagen op twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. De moskee roept opnieuw op tot goede beveiliging van de autoriteiten tegen dit soort aanslagen.

Dat schrijft de moskee op Facebook: "We zijn vandaag enorm geschrokken door de verschrikkelijke barbaarse terroristische aanslag op de twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. Dit is een aanslag op ons allemaal. Wij roepen de autoriteit op om de moskeeën te beschermen tegen deze terroristen", stelt de moskee in een bericht op het sociale medium. Bij de aanslagen in Nieuw-Zeeland kwamen zeker 49 mensen om. 

Lees ook: Moskeeën Amsterdam blij met nieuwe veiligheidsmaatregelen

Hoofdimam Yassin Elforkani laat in een reactie weten dat het nieuws van de aanslag hard is aangekomen. "Ik ben al vanaf vier uur vannacht wakker. Iedereen is dat. Alle vrienden, familie en mensen van de moskee proberen elkaar op te vangen en te troosten. Ik heb de tranen in mijn ogen staan. Dit is echt een aanslag op ons allemaal."

Begin dit jaar kwam burgemeester Femke Halsema met nieuwe maatregelen om radicalisering en terreuraanslagen in de stad tegen te gaan. Zij heeft onder andere een aantal beveiligingsmaatregelen bij verschillende islamitische instellingen aangekondigd, omdat daar sprake is van een 'verhoogde dreiging op terreur.' 

Geen kleine koek
Toch wil Elforkani zo snel mogelijk weer met de burgemeester om de tafel gaan zitten. "Dit is geen kleine koek. De autoriteiten moeten nu echt scherp zijn op de veiligheid van islamitische instellingen. Het voelt voor ons alsof deze aanslag twee straten verderop is gebeurd dus we willen snel met de autoriteiten gaan kijken naar de veiligheid van onze moskee."

Lees ook: Opnieuw ernstige bedreiging aan adres Amsterdamse moskee

De Blauwe Moskee heeft alle moskeeën opgeroepen om tijdens de vrijdagpreek een gebed te verrichten voor de slachtoffers en de nabestaanden. Daarnaast worden er ook mensen opgevangen bij de moskee. "We moeten elkaar steunen in deze tijd. Deze terroristen willen ons uit elkaar drijven, maar we moeten juist nu samen optrekken."

De gemeente laat in een reactie weten geen uitspraken te doen over de beveiliging van moskeeën.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp