Amsterdam

NL
V

Brand in woning Diemen na kortsluiting in hoverboard

14 maart 2019, 22.26 uur · Foto: urbanwheel.co

Door kortsluiting in een hoverboard stond vanavond een slaapkamer in Diemen in brand. De kortsluiting ontstond tijdens het opladen van het elektrisch voertuig.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. De brandweer raadt dan ook aan om hoverboards niet in huis op te laden, maar buiten.

Opgevangen in tram 19
Op het moment van de brand waren meerdere bewoners in het huis aanwezig. Zij hebben direct de slaapkamerdeur dichtgedaan en de brandweer gebeld. Ze zijn vervolgens opgevangen in tram 19, die voor het huis langs rijdt.

Lees ook: NVWA wil verbod op hoverboards: te veel ernstige mankementen

De tram liep daardoor enige tijd vertraging op, maar rijdt inmiddels weer op schema. Niemand raakte bij de brand gewond.

Ernstig veiligheidsrisico
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van het opladen van hoverboards. De meest aangeboden merken op de consumentenmarkt zijn onderzocht, alle dertig onderzochte hoverboards zouden een ernstig veiligheidsrisico vormen.

Lees ook: Hoverboard vliegt in brand

Bij alle hoverboards bleek dat de beveiliging tegen overladen van het batterijpakket ontbreekt, waardoor een brand en/of een explosie kan ontstaan. De verkoop van de onderzochte hoverboards is inmiddels verboden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!