Haarlem

Beurs moet helpen om personeelstekort in zorg terug te dringen

15 maart 2019, 10.59 uur

NH Nieuws

HAARLEM - De vraag naar personeel in de zorgsector is groot. Het tekort bedraagt momenteel 125.000 mensen en dus wordt er in Haarlem geprobeerd met een zorgbeurs mensen aan te trekken.

"Er zijn grote personeelstekorten in de zorg", weet Marion Fisser van Samen voor Betere Zorg. "We proberen op deze manier zorg en welzijn onder de aandacht te brengen en een positieve uitstraling te geven." Op die manier moeten er mensen geïnteresseerd worden om te gaan werken in de hulpverlening. Ruim 400 bezoekers lieten zich informeren en enthousiasmeren in de Provincie Noord-Holland Hal in Haarlem. 

Lees ook: Personeelstekort loopt op: zorg zoekt ruim 100.000 mensen

De groep op wie gefocust werd zijn zogenoemde zij-instromers. Zo bezocht Mirjam Markerink de beurs nadat ze onlangs besloten heeft de overstap te willen maken naar de gehandicaptenzorg. "Ik heb 32 jaar in de administratie gewerkt", vertelt ze. "Ik miste het contact met mensen en creativiteit. Ik zat acht uur per dag achter de computer en ik vind het leuk om echt weer bezig te zijn." 

Lees ook: Personeelstekort loopt op: zorg zoekt ruim 100.000 mensen

Op de beurs lopen bezoekers van alle leeftijden en met allerlei verschillende achtergronden. Zij worden geïnformeerd door zorgverleners en daar is Anne er één van. Hij is een half jaar geleden begonnen met het werken in de ouderenzorg nadat hij besloten had het roer om te gooien. "Vooral het contact met mensen bevalt mij heel goed", zo is zijn ervaring. "Het is gewoon heel leuk en als je je hart volgt zie je dat daar heel veel voor terugkomt. Je verdient wel minder, maar ik ben elke dag blij dat ik die keuze heb gemaakt."

Voor meer informatie over werken in de zorg is er een speciaal Infopunt

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!