Noord-Holland

NL
V

NS en spoorbonden in gesprek over gevolgen staking

14 maart 2019, 21.52 uur · Aangepast 15 maart 2019, 11.48 uur · Foto: AT5

De NS hoopt in de loop van vrijdag te kunnen vertellen wat de gevolgen voor reizigers zijn van de werkonderbreking op het spoor. Die begint maandag bij de start van de dienstregeling en duurt ruim een uur, tot even na zevenen. Vrijdag is er een gesprek met de spoorbonden CNV, FNV en VVMC, aldus een NS-woordvoerster.

"We willen weten wat de aard en de impact van deze actie is. Wat ze precies van plan zijn en wat dat betekent voor onze treinreizigers", aldus de woordvoerster.

Werk 66 minuten neerleggen
De spoorbonden willen met de korte actie bereiken dat de pensioenleeftijd 66 jaar blijft. Als symbolische verwijzing naar de pensioenleeftijd wordt het werk op het spoor om 06.00 uur 66 minuten neergelegd tot 07.06 uur.

Lees ook: Geen treinen: spoorbonden staken maandagochtend voor de pensioenleeftijd

Rover waarschuwde donderdag al dat de staking nog een groot deel van de dag gevolgen zal hebben voor de treinenloop in het hele land. De reizigersorganisatie roept de bonden op ervoor te zorgen dat reizigers maandag gewoon op het werk of op school kunnen komen.

Lees ook: Staking in openbaar vervoer Amsterdam; geen trams, bussen en metro's

Maandag geldt in veel sectoren als landelijke actiedag voor het pensioen. Zo zijn er acties in stads- en streekvervoer, de bouw, de metaal en de schoonmaak. Ook in de havens van Rotterdam, Amsterdam en Zeeland wordt gestaakt.

Met 66 km/u naar Den Haag
Medewerkers van politie, douane, brandweer en ambulance zijn van plan om met een vaartje van 66 kilometer per uur naar Den Haag te rijden, waar om 15.00 uur een grote demonstratie begint. Door het hele land zijn actiebijeenkomsten en manifestaties.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!