Gooi

Hilversum-Oost overhandigt manifest aan burgemeester: "Hoop dat hij de wethouders tot de orde roept"

14 maart 2019, 20.59 uur · Aangepast 15 maart 2019, 16.21 uur

NH Nieuws

HILVERSUM - Om het eerder deze week naar buiten gebrachte manifest kracht bij te zetten, hebben de buurten in Hilversum-Oost het handvest ingelijst en overhandigd aan burgemeester Pieter Broertjes. "30.000 bewoners die allemaal zeggen 'gemeente, kom op met deze plannen, dit kan zo niet langer'", aldus Bart Koelemaij die spreekt namens alle buurten.

De buurten 'aan de overkant van het spoor' in Hilversum zijn niet blij met de nieuwe stationsplannen die de gemeente heeft. Ze zijn bang dat de scheiding tussen Oost en West alleen maar erger wordt. Terwijl volgens hen dit dé kans is om de twee delen in Hilversum eindelijk met elkaar te verbinden. 

Lees ook: Laatste woord over Hilversums stationsgebied nog niet gesproken

Via allerlei wegen proberen ze de plannen te stoppen. "Wij zouden graag zien dat de plannen die nu op tafel liggen van de raadsagenda gaat", vertelt Koelemaij. Maar de wethouder houdt voet bij stuk en vindt dat het plan 'De 7 Straatjes' ook de verbinding tussen Oost en West verbetert. 

Lees ook: Hilversum-Oost roept op tot second opinion over plannen stationsgebied

Door nu het manifest aan de burgemeester aan te bieden, hopen ze dat hij iets voor hen kan betekenen. "De burgemeester is eindverantwoordelijke van deze stad. Ik hoop dat die z'n wethouders tot de orde roept."

De buurten stellen dat er bij de plannen niet alleen naar het stationsgebied moet worden gekeken, maar veel verder. "Dit is postzegelpolitiek. Allemaal deelbelangen en deeloplossingen. Er mist gewoon een integrale visie." Ze willen dat er een 'second opinion' wordt uitgevoerd op de plannen. Doet de gemeente dat niet, dan gaan ze zelf het onderzoek uitvoeren. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!