Ga naar Content

Arjan en Benjamin zorgen voor het kind van overbelast gezin

Arjan en Benjamin Croonen uit IJmuiden vangen elke vrijdag de 3-jarige Adeo op. Het echtpaar doet mee aan buurtgezinnen, een landelijk initiatief waarbij een overbelast gezin hulp krijgt van een gezin uit de buurt.

De vader van de peuter heeft een burn-out en zijn moeder heeft een chronische ziekte. Arjan en Benjamin die zelf een onvervulde kinderwens hebben, zagen in de buurtgezinnen ook een kans om toch een kleine over de vloer te hebben.

Lees ook: Buurtgezinnen.nl start in oktober in Velsen, Beverwijk en Heemskerk

Als het aan Benjamin lag zou hij Adeo wel vaker dan die ene dag per week over de vloer willen vertelt hij met een grote glimlach. "We halen hier zoveel voldoening uit. Het is mooi om te zien hoe we Adeo helpen en tegelijkertijd zijn ouders ondersteunen en ontlasten", zegt hij tegen NH Buurten.

Open en eerlijk
Volgens Arjan is goede communicatie tussen de gezinnen heel belangrijk: "Je moet open en eerlijk naar elkaar zijn. Blijven praten over wat je ziet en niet bang zijn om elkaar op iets aan te spreken." Het klikt heel goed tussen de families. "We merken dat er een vriendschap tussen ons groeit." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!