Ga naar Content

Een nieuwe Hudson’s Bay? Amstelveen mist vooral oude V&D

De gratis koffie, donuts en te winnen cadeaubonnen trokken behoorlijk wat bezoekers naar het nieuwe warenhuis dat vandaag opende in het oude V&D-pand. De grote vraag is of Hudson's Bay het hier wél goed gaat doen. De Amstelveners zijn er nog niet over uit en missen vooral de V&D heel erg.

"Het ziet er heel goed uit en het doet denken aan de vroegere V&D die we zo erg missen", zegt een meneer die samen met zijn vrouw een kijkje komt nemen. In 2016 sloot de V&D haar deuren, iets wat Amstelveners nog altijd jammer vinden.

"Ik mis V&D heel erg. De kantoorartikelen waren zo fijn", vertelt een bezoekster. "Het is zo jammer dat de V&D weg is, maar Hudson's Bay klinkt ook wel leuk", zegt een andere vrouw. "Ik hoop dat dit een plaatsvervanger kan worden", reageert een ander. 

Verlies 80 miljoen
Hudson's Bay wil maar niet populair worden in Nederland en had in haar eerste jaar een verlies van tachtig miljoen euro. De grote vraag is: zit Amstelveen wél te wachten op de Hudsons Bay?

Lees ook: 'Hudson's Bay in zwaar weer': "Dat er iets gaat gebeuren, is duidelijk"

"Ik weet het niet, het is wel erg duur, hè?", reageert een vrouw. "Ik denk dat die artiesten hier wel zullen gaan winkelen. Maar mijn knip laat het niet toe." 

Visitekaartje
Winkelmanager Jeroen Joosten: "We voelen altijd de druk om te presteren en om een mooie winkel neer te zetten. Zeker hier in Amstelveen willen een mooi visitekaartje zijn voor ons bedrijf." Over de gang van zaken wil hij verder niets kwijt. "Ik ben verantwoordelijk voor deze winkel en hier is het nu lekker druk. Dat gaat dus hartstikke goed."

Lees ook: Oud V&D-pand in Hoorn na twee jaar weer open voor publiek

Hudson's Bay heeft alleen de onderste twee verdiepingen in gebruik. Voor de andere etages worden nog partners gezocht. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: