Amsterdam

NL
V

Minister Slob: 'Helft schooltijd was bedoeld voor salafistische lessen op Haga Lyceum in Amsterdam'

14 maart 2019, 13.32 uur · Aangepast 14 maart 2019, 16.38 uur

Minister van Onderwijs Arie Slob heeft uitleg gegeven over waar de richtinggevende personen van de in opspraak geraakte islamitische middelbare school, het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, precies van worden verdacht. Zo zouden ze de helft van de lessen op de school willen wijden aan de salafistische geloofsleer. En waren ze van plan om ook buiten reguliere lestijden scholieren onder 'hun invloedssfeer' te brengen.

Dat schrijft Slob naar aanleiding van vragen die zijn gesteld in de Tweede Kamer. En die vragen kwamen na een waarschuwing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) dat leerlingen op de islamitische school salafistisch getinte lessen krijgen en dat bestuurders banden hebben gehad met een Tsjetsjeense terroristische organisatie. 
 
 
Daarnaast hielden de zorgelijke signalen ook in dat die richtinggevende personen op het Cornelius Haga Lyceum sinds 2000 in een salafistische en radicale omgeving verkeerden. Het is bekend dat zij in de periode 2009-2012 contact zouden hebben onderhouden met de terroristische groepering 'het Kaukasus Emiraat'. 
 
Medewerkers van de Onderwijsinspectie doen vandaag opnieuw onderzoek op het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!