Haarlem

NL
V

Buurt geschrokken van beschieting Haarlemse coffeeshop: "Ik hoorde vijf, zes schoten"

14 maart 2019, 13.45 uur

"Het was vijf uur negenendertig." Een overbuurman van Coffeshop Join Us aan de Haarlemse Byzantiumstraat weet het exacte tijdstip dat hij bruut uit zijn slaap werd gehaald vannacht. Opnieuw door het lawaai van schoten, net als in december.

Het is de tweede keer dat de coffeeshop onder vuur wordt genomen. "Ik hoorde zo'n vijf of zes schoten", vertelt de buurman. Verder heeft hij niets gehoord. "Vorige keer hoorde ik iemand nog langs mijn raam wegrennen."

Onderzoek recherche
Een deel van de Byzantiumstraat is vanochtend afgesloten voor het politieonderzoek. In de stromende regen komen wat nieuwsgierige mensen kijken. "Het is weer raak, hè", zegt een man. In het raam van de coffeeshop zit een kogelgat.

Een rechercheur heeft er een groene pijl doorheen gestoken om te kijken van welke hoogte is geschoten. Onder het raam, in de muur en in de vensterbank zitten meer kogelgaten. Op straat staan zo'n twintig gele bordjes met nummers, de plekken waar mogelijk bewijsmateriaal ligt.

Lees ook: Coffeeshop in Haarlem voor tweede keer beschoten

"Ik hoorde een enorme knal, maar ben niet naar het raam gegaan. Straks wordt je zelf geraakt door een rondvliegende kogel", zegt een buurvrouw. Ze weet niet hoe het nu verder moet. "Het is er wel altijd druk, een gouden tent."

"Ik snap niet waarom iemand een dichte coffeeshop gaat beschieten, behalve dat ze hem graag dicht willen hebben", zegt een buurtbewoner. "Ongelooflijk, ik hoop dat ze de daders snel pakken."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Eric van Lieshout / NH Beeldbewerking