Ga naar Content
Haarlem

Hotelmedewerker schuilt in koelcel om verdacht pakketje Haarlem: "Kon geen kant op"

14 maart 2019, 10.18 uur
Door: · Foto: Adobe Stock / NH Nieuws

Een medewerker van een hotel op de Grote Markt in Haarlem beleefde angstige momenten toen het plein werd afgezet vanwege een verdacht pakketje voor het stadhuis. De vrouw sloot zich op in een koelcel en hoopte zich zo te beschermen.

"Je kan geen kant op, dus de enige veilige plek is dan de koelcel, want die is redelijk gepantserd", zegt de hotelmedewerker tegen NH Nieuws. Ze was net de keuken in gelopen om ontbijt te gaan maken voor de gasten toen de markt rond 6.30 uur volledig werd afgesloten.

In paniek ging ze de koelcel in. "Ik vond het best wel eng, want ik was helemaal alleen. Ik dacht: als er nu wat gebeurt, sta ik erg dichtbij." Ze bleef daar zo'n tien minuten in. "Het was best wel koud."

Lees ook: Grote Markt in Haarlem afgezet na vondst 'lege koffer' op bordes van stadhuis

"Daarna dacht ik: de hotelgasten moeten ontbijten. Dus ik zal een keer naar buiten moeten om croissantjes te bakken en eitjes te koken. Toen ben ik dat maar gaan doen." Uiteindelijk werd het plein rond 8.15 uur vrijgegeven.

Dreigementen
Met de extra beveiliging van het stadhuis vanwege dreigementen aan het adres van burgemeester Wienen wordt de vrouw al langer geconfronteerd met het idee dat er wat aan de hand is in de stad. "Dat wordt je dan uiteindelijk te veel. Vooral voor de hotelgasten vond ik het vanochtend vervelend, want die zaten ook opgesloten."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!