Verkiezingen

Terugkijken: De hoogtepunten van Het Grote Verkiezingsdebat

14 maart 2019, 07.00 uur · Aangepast 14 maart 2019, 11.12 uur

HILVERSUM - Over een week zijn de Provinciale Statenverkiezingen en daarom organiseerde NH Nieuws gisteren in Hilversum Het Grote Verkiezingsdebat. Wij zetten de drie belangrijkste momenten van de avond hieronder voor je op een rijtje.

Twaalf partijen die meedoen aan de Statenverkiezingen waren vertegenwoordigd. De thema's woningbouw, Schiphol, fusies, infrastructuur, referenda en duurzaamheid kwamen via stellingen aan bod.

Lees ook: Het Grote Verkiezingsdebat van NH Nieuws

Stelling woningbouw: 'Bouwen buiten stedelijk gebied moet mogelijk zijn'
Bij deze stelling stonden Dennis Heijnen (CDA) en Cees Loggen (VVD) tegenover Ilse Zaal (D66) en Lars Voskuil (PvdA). Heijnen en Loggen waren het eens met de stelling, maar Zaal en Voskuil zien nog voldoende bouwruimte binnen het stedelijke gebied. 

Kijk hieronder het fragment

Stelling Schiphol: 'De provincie moet de groei van schiphol tegengaan'
Bij deze stelling was het drie tegen een. Zowel Femke Ouendag (Code Oranje), Ines Kostic (PvdD) als Hylke ten Cate (50plus) waren het eens met de stelling, alleen Elsa van de Loo (NIDA) was het oneens met de stelling: "Het is een probleem dat je internationaal moet bekijken"

Kijk hieronder het fragment

Stelling duurzaamheid: 'De provincie moet stimuleren dat er meer windmolenparken en zonneweides komen.'
Twee deelnemers waren het oneens met de stelling: Remine Alberts (SP) Esther Kaper (Christenunie). de andere twee, Hylke ten Cate (50plus) en Zita Pels (GroenLinks) vonden wel dat er een rol is weggelegd voor de provincie in het stimuleren van windmolenparken en zonneweides. 

Kijk hieronder het fragment

Hier vindt u meer nieuws en informatie over de verkiezingen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!