Ga naar Content
IJmond

Noodparkeerplaats voor vrachtwagens in havengebied IJmuiden bij harde brexit

13 maart 2019, 14.27 uur
Door: · Foto:

In het havengebied van IJmuiden wordt gestart met de aanleg van een tijdelijke parkeerlocatie voor vrachtwagens. Dat is nodig om het verkeer goed te laten doorstromen mocht het komen tot een harde brexit.

Het zijn maatregelen om oponthoud als gevolg van extra douaneformaliteiten bij de ferryterminal aan het Sluisplein tot een minimum te beperken. Opvallend is wel dat het parkeerterrein aan de andere kant van het havengebied komt, op zo'n beetje de verst mogelijke afstand van de ferryterminal.

Lees ook: Vrees voor no-deal brexit in IJmuiden: "Dat wordt een puinhoop"

Rijkswaterstaat richt samen met gemeente Velsen en Zeehaven IJmuiden een parkeerlocatie in op het 'Blokkenterrein' aan de Zandvoortstraat bij de Strandweg. De parkeerlocatie is alleen toegankelijk voor vrachtwagens die geen toegang krijgen tot de ferry in de haven van IJmuiden.

Papieren
Op deze locatie kunnen vrachtwagenchauffeurs de noodzakelijke papieren in orde maken zonder parkeeroverlast te veroorzaken. Dit kan zich voordoen als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt op 29 maart zonder afspraken met de Europese Unie

De tijdelijke parkeergelegenheid krijgt een capaciteit voor 35 vrachtwagens en is voorzien van een omheining, verlichting, sanitaire voorzieningen en beveiliging.