Ga naar Content
Gooi

Blaricumse horeca ziet niets in afgeslankte versie van hun kermis

13 maart 2019, 13.55 uur · Aangepast 13 maart 2019, 14.45 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

De Blaricumse horeca staat niet achter het plan van de gemeente om de kermis in het weekend te versoberen en zo raddraaiers buiten de deur te houden. Dat werd gisteren duidelijk bij een rondetafelgesprek. Vorig jaar verziekten kermisbezoekers van buitenaf de sfeer op de kermis.

Om te voorkomen dat ook dit jaar de kermis in de soep zou lopen, heeft de gemeente besloten dat het feest in het weekend kleiner wordt, dat er extra beveiligers worden ingezet en dat bezoekers aan de rand van het centrum worden gecontroleerd.

Lees ook: Kermis Blaricum versoberd om raddraaiers buiten te houden: "Het moet een dorpsfeestje zijn"

De horeca ziet echter niets in het verbod van het college om op de zaterdagavond aanvullende evenementenactiviteiten te organiseren. Dat betekent namelijk geen live muziek, geen broodjesverkoop, geen tenten en geen liveartiesten.

Uitbater Erik Joosen van Het Vitus deed gisteren ook namens horecagelegenheden Moeke Spijkstra en d'Ouwe Tak het woord. Hij riep de gemeenteraad op zich sterk te maken eerst het eigen plan van de horeca uit te voeren. Dat is na evaluatie van de kermis in 2018 op verzoek van het college door de ondernemers uitgewerkt. In dit plan zorgt de horeca voor twaalf extra particuliere, gespecialiseerde beveiligers.

"Zeer teleurgesteld"
Joosen zegt dat de bedrijven zeer teleurgesteld zijn dat ze hun plannen niet kunnen uitvoeren. Met zoveel omzetderving staat de winstgevendheid op het spel.

Mocht het college toch besluiten het aangekondigde beleid uit te voeren, dan zal de horeca vervolgstappen nemen. "We lopen niet op de zaken vooruit, maar uitsluiten doen we niet. Ook onze bijdrage aan de kermis kan ter discussie komen te staan", aldus Marise Lindenman-van de Koot van d'Ouwe Tak.

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch gaf vorige week tegenover NH Nieuws al aan dat de horeca niet achter het plan staat om de kermisavonden in het weekend te versoberen:

Tijdens het weekend van de Blaricumse kermis mag live-muziek niet meer - Joost Lammers / NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!