Ga naar Content
Noord-Holland

#Wartaal: wat kunnen we met de Programmatische Aanpak Stikstof?

16 maart 2019, 10.00 uur · Aangepast 16 maart 2019, 11.02 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

In de rubriek #Wartaal gaan we dieper in op de - soms wat ingewikkelde - woordenschat van politici. In de aanloop naar de verkiezingen op 20 maart wordt onderzocht of de provincie zich de afgelopen vier jaar aan z’n woord heeft gehouden. In de vijfde aflevering storten we ons op de PAS, oftewel de Programmatische Aanpak Stikstof.

In het coalitie-akkoord van vier jaar geleden staat daar het volgende over in: "Het doel van de PAS is om de balans tussen economie en ecologie op het gebied van stikstofemissie te verbeteren." Volgens het Wartaal-team opnieuw een zin die onmogelijk te begrijpen is, dus gingen zij op onderzoek uit naar de betekenis.

Het team spreekt met boswachter Hanne Tersmette om uitleg te krijgen over de betekenis van PAS. Ook legt een boer uit wat hij heeft gedaan om zijn stikstof-uitstoot zo laag mogelijk te krijgen en reageert kandidaat Statenlid van GroenLinks Zita Pels hierop:

Bekijk hier de gehele aflevering:

#Wartaal: aflevering 5 - NH Nieuws

☑️ Verkiezingen Provinciale Staten 
Op woensdag 20 maart mogen Noord-Hollanders weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Volg al het laatste nieuws hierover bij NH Nieuws.