IJmond

Handhavers sturen 'hangende' ouderen weg uit Beverwijk vanwege samenscholingsverbod

13 maart 2019, 11.53 uur · Aangepast 13 maart 2019, 21.26 uur

Whatsapp

In Beverwijk is ophef ontstaan over een groepje keuvelende ouderen dat door handhavers is weggestuurd omdat ze het samenscholingsverbod zouden hebben overtreden. Dat is gebeurd op de Breestraat.

De mannen zouden rumoer hebben veroorzaakt, maar ontkennen dit. Ze zijn onder de indruk van de actie van de handhavers.

Co Backer van Gemeentebelangen Beverwijk heeft zich het lot aangetrokken van het groepje dat elke middag samenkomt in de Breestraat.

  
De handhavers zijn volgens een woordvoerder van de gemeente weggestuurd "omdat de heren recalcitrant gedrag vertoonden richting de handhavers." Een omstander kan zich nauwelijks voorstellen dat de mannen dit hebben gedaan. 

NH Nieuws


De oudere mannen zouden te horen hebben gekregen dat ze zijn verwijderd uit de Breestraat omdat ze het samenscholingsverbod hebben overtreden. Volgens Co Bakker had handhaving dit niet mogen doen omdat het verbod alleen geldt in de Pilotenbuurt en de directe omgeving daarvan. Daar terroriseert een jeugdbende de bewoners. Volgens Backer hebben de handhavers in de Breestraat overspannen gereageerd.


Volgens de gemeente staat het incident los van het samenscholingsverbod in de Pilotenbuurt. "In de apv (algemene politie verordening) is een artikel opgenomen over samenscholing, namelijk artikel 2.1 Samenscholing en ongeregeldheden. Dit artikel houdt in dat samenscholing in combinatie met hinderlijk gedrag verboden is. Het samenscholingsverbod in de Pilotenbuurt staat los van dit artikel", aldus de woordvoerder. 

De gemeente heeft de mannen uitgenodigd voor een gesprek, maar zij geven aan dat ze hier geen interesse in hebben.

Whatsapp