Ga naar Content

Gezin leeft noodgedwongen in oude caravan bij station: "Mijn vrouw heeft maagkanker"

Sinds een paar weken bivakkeert Simon Blanken met zijn vrouw en dochter (17) noodgedwongen op een parkeerterrein bij het station van Wormerveer, in een oude tourcaravan. Ze worden gedoogd door de gemeente Zaanstad, die zelfs een mobiele badkamer heeft geplaatst. "Daar ben ik heel blij mee", vertelt Simon, "maar voor mijn vrouw Corina die maagkanker heeft is het eigenlijk niet te doen."

Sinds mei zoekt Simon met zijn gezin een vaste woonplek in de Zaanstreek. Hier komt hij vandaan en ooit woonde hij er op een woonwagenkamp. Toen hij zelf dit jaar een hartinfarct kreeg en geopereerd moest worden, vroeg zijn Zaanse familie hem naar hun te komen.

Lees ook: Beverwijkse 'dakloze' Yvonne (57) overleden: "Ze heeft de problemen van Oosterwijk een gezicht gegeven"

Maar op het woonwagenkamp is geen plaats. De plek bij het station met het lawaai van de treinen en voorbijrazend autoverkeer is verre van ideaal. Toch zou Simon er heel erg blij mee zijn als hij daar een woonwagen zou mogen plaatsen. Het zou zijn geplaagde gezin de broodnodige rust geven en wellicht kan dochter dan weer naar school. 

"Dat zou ook beter zijn voor mijn vrouw", aldus Simon. Corina is heel erg verzwakt en dertig kilo afgevallen, waardoor een loopje door weer en wind naar het toilet buiten niet te doen is.

Reactie gemeente
De gemeente Zaanstad zegt van de situatie op de hoogte te zijn en werkt aan een oplossing. Ook is er een samenwerking met de gemeente Rotterdam, waar ze ooit gewoond hebben. "Gezien de persoonlijke omstandigheden van het gezin, en dan met name de gezondheidstoestand van mevrouw, is een tijdelijke noodoplossing gecreëerd in Wormerveer. Op dit moment zijn we in gesprek, met de familie en ook met Rotterdam, om te kijken of er een goede oplossing gevonden kan worden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws