Ga naar Content
West-Friesland

Gymzaal basisschool Lutjebroek voorlopig dicht na tweede onwelwording in week tijd

12 maart 2019, 15.16 uur
Door: · Foto: Maarten Groeneweg / NH Nieuws

De gymzaal van basisschool De Baskuul in Lutjebroek blijft voorlopig gesloten nadat eerder vandaag meerdere kinderen onwel werden tijdens de gymles. Er wordt meetapparatuur van het RIVM in de gymzaal gezet om de komende 24 uur de luchtkwaliteit te meten. Met de kinderen gaat het inmiddels weer goed.

Het was flink schrikken natuurlijk voor de kinderen en medewerkers van de school in Lutjebroek, vertelt een medewerker aan de telefoon. De school is opgedragen om niet op het incident te reageren, maar de medewerker wil nog wel kwijt 'dat het flink schrikken was' vanochtend toen een aantal leerlingen zich niet lekker voelde tijdens de gymles. "Gelukkig gaat het weer goed met ze", is het enige wat ze erover wil zeggen. "Dat is het belangrijkste."

Lees ook: Net als vorige week meerdere kinderen onwel op basisschool in Lutjebroek

Omdat vorige week ook al leerlingen onwel werden tijdens de gymles, kinderen uit dezelfde klas nota bene, zijn er in het gymlokaal metingen verricht en lucht- en watermonsters afgenomen. Deze worden onderzocht bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven. De resultaten hiervan worden aan het begin van de avond verwacht, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord op Twitter.

Gymzaal blijft dicht
De uitslag van de metingen van de luchtkwaliteit in de gymzaal worden pas aan het einde van de week verwacht. In de gymzaal wordt meetapparatuur van het RIVM gezet om de komende 24 uur de luchtkwaliteit te meten. "De gymzaal blijft tot nader bericht gesloten", aldus de Veiligheidsregio.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Maarten Groeneweg / NH Nieuws